sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Ensivaikutelmia

Mitä Valkoisen Talon portugalilaiselle vesikoiralle kuuluu?
Miten Arnold Schwarzeneggeristä tuli Kalifornian kuvernööri?
Mistä löytyy lähin Wal-Mart?
Ja mitä ihmettä on Marshmallow Fluff ja PopTartsit?

Jokaikisellä suomalaisella on käsityksensä siitä, mitä Jenkeissä tehdään, ketä amerikkalaiset ovat, mitä siellä syödään ja minkälaisia TV-sarjoja ja elokuvia sieltä tulee. Suomen on sanottu olevan Euroopan amerikkalaisin maa, mutta missä määrin suomalaisten stereotypiat pitävät paikkansa ja mitä yksi maailman suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista maista todella pitää sisällään? Kyseinen blogi pureutuu amerikkalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin syvimpään olemukseen allekirjoittaneen Amerikan-vuoden aikana, joka alkoi viikko sitten ja päättyy näillä näkymin heinäkuussa 2010. Tulevana vuonna tulen kirjoittamaan kaikesta, mitä näen/koen/kuulen/haistan/maistan/tunnen tässä suurten autojen, luottokorttien ja lakimiesten luvatussa maassa. Koska vietän vuoteni Washington D.C.:ssä, tulen käsittelemään blogissani pääasiassa itärannikon ja Yhdysvaltain pääkaupungin ihmetyksen aiheita, mutta älkää huoliko, osansa saavat varmasti amerikkalaiset asiat, ihmiset ja ilmiöt ympäri tätä valtavaa mannerta. Minkäänlaista loogista järjestystä blogini ei tule pitämään sisällään vaan tulen kirjoittamaan aiheista, joita minä kohtaan ja jotka ovat herättäneet minussa ihmetystä. Jos onnistun samalla rikkomaan muutamia suomalaiseen ajattelutapaan syväänjuurtuneita stereotypioita amerikkalaisista ja Yhdysvalloista yleensä, tunnen onnistuneeni tehtävässäni.

Tervetuloa siis mukaan, minulle saa jättää kommentteja ja kysymyksiä liittyen mihin tahansa, mikä amerikkalaisessa elämäntyylissä kiinnostaa tai ihmetyttää ja pyrin parhaani mukaan vastaamaan kysymyksiin. Muistakaa kuitenkin, että blogini on täysin subjektiivinen, pitää sisällään hyvin vähän oikeata faktatietoa ja perustuu vain minun näkemyksiini asioista. Ensimmäisen viikon perusteella voin kuitenkin sanoa, että ihmettelemisen aiheita riittää ja Amerikka on juuri niin ihmeellinen, monimuotoinen, monimutkainen ja käsittämätön kuin pienet suomalaiset pohjoisessa maassa vain voivat kuvitella. Enjoy the ride, I know I will!

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Mitenköhän sen Obaman portugeesin kanssa vois päästä kirjeenvaihtoon? Terveisin portugalinvesikoira Armas ja emäntä Anna :D